Technics SL-1200/1210MK7

DJ gramofon s izravnim pogonom

  • bezjezgreni motor s direktnim pogonom

  • visokoosjetljiva tonska ručka

  • izuzetno čvrsto kućište i visokokvalitetna izolacija od vibracija i vanjskih zvukova

 In stock
2.078,00KM /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

Bezjezgreni motor s direktnim pogonom koji postiže stabilnu rotaciju

Sustav s direktnim pogonom upotrebljava motor sa sporim okretanjem za direktno pokretanje tanjura. Ovaj sustav ima višestruke prednosti. Omogućuje visoko učinkovitu izvedbu, poput točnosti rotacije i moćnoga zakretnog momenta, ne zahtijeva zamjenu dijelova i jamči dugotrajnu pouzdanost u radu. S druge strane, za sustav direktnog pogona zabilježena je nepravilnost rotacije poznata kao „cogging“. Za model SL-1200MK7 razvijen je novi bezjezgreni motor s direktnim pogonom. Ovaj motor ima bezjezgreni stator. Uklanjanjem jezgre (željezne jezgre) iz statora, otklonjen je temeljni uzrok „cogginga“. Nadalje, magnetska snaga magneta rotora poboljšana je u najvećoj mogućoj mjeri, a razmak između bezjezgrenog statora i magneta rotora optimiziran je, čime su postignute performanse visokog zakretnog momenta jednake onima kod modela SL-1200MK5. Ovaj motor može se pohvaliti ujednačenom rotacijom i snažnim zakretnim momentom te precizno i vjerno reproducira zvuk iz utora na analognoj ploči.

Podešavanje zakretnog momenta /brzine kočnice
Najnovija tehnologija upravljanja digitalnim motorom, prikupljena tijekom razvoja proizvoda s Blu-ray diskom, primjenjuje se radi poboljšanja podešavanja omogućujući pojedinačno podešavanje zakretnog momenta i brzine kočnice u četiri koraka.

Funkcija upravljanja visinom zvuka
Funkcija upravljanja visinom zvuka omogućuje precizno podešavanje brzine rotacije unutar ± 8 % / ± 16 %. To je moguće zahvaljujući digitalnom upravljanju, od otkrivanja položaja klizača do upravljanja rotacijom motora, bez nepotrebnoga digitalno-analognog pretvaranja. Time se značajno poboljšavaju performanse praćenja radi postizanja preciznog i stabilnog podešavanja visine.

Funkcija obrnute reprodukcije
Funkcija obrnute reprodukcije, koja donosi nove mogućnost kreativne izvedbe, prvi se put pojavila kod serije SL-1200. Uz brzinu od 33-1/3 o/min i 45 o/min, podržana je brzina rotacije od 78 o/min.
*Prilagodba brzine zakretnog momenta / kočenja, prekidač brzine rotacije i obrnuta reprodukcija mogu se prilagoditi pomoću prekidača na glavnoj jedinici.

Visokoosjetljiva tonska ručka

Ručica, koja već dugi niz godina podupire vodeće DJ gramofone na sceni, naslijedila je vrlo pouzdanu univerzalnu ručicu u obliku slova S sa statičkom ravnotežom. Pomoću vrlo preciznih ležajeva postiže veću osjetljivost početnog pokreta od modela SL-1200MK6. Ta preciznost prati utore na gramofonskoj ploči kako bi osigurala izvrsne performanse praćenja uz minimalno poskakivanje igle u teškim uvjetima reprodukcije poput ogrebotina.

Osvjetljivač gramofonske igle s izuzetno jarkom i dugotrajnom bijelom LED rasvjetom

Svjetlo za iglu ima novu strukturu na pritisak za intuitivno rukovanje i snažno, dugotrajno bijelo LED svjetlo. Područje osvjetljenja i intenzitet preispitani su da bi osigurali poboljšanu vidljivost vrha igle čak i u mračnom okruženju.

Priključci za napajanje / phono kabel

Priključci kabela za napajanje i phono kabela omogućuju odvajanje kabela. Phono priključci pozlaćeni su kako bi se smanjenje kvalitete zvuka svelo na najmanju moguću mjeru. Budući da priključci omogućuju odvajanje kabela, olakšano je održavanje kabela.

Izuzetno čvrsto kućište i visokokvalitetna izolacija od vibracija i vanjskih zvukova

Kućište, koje je ključno za smanjenje vanjskih vibracija, odlikuje se tehnologijom pojačavanja kvalitete zvuka dobivenom kroz razvoj visokokvalitetnih okretnih tanjura. Kućište od lijevanog aluminija čvrsto je ugrađeno pomoću posebnog materijala koji se sastoji od ABS plastike sa staklenim vlaknima kako bi se omogućila dvodijelna konstrukcija. Ovaj posebni materijal velike čvrstoće i metalno kućište unapređuju krutost i smanjenje vibracija, čime se omogućuje fantastična reprodukcija zvuka. Izolacija se sastoji od opruge i gume za pružanje optimalnih frekvencijskih svojstava. Osim što osigurava visoku kvalitetu zvuka i sjajnu otpornost na zavijanje, također učinkovito isključuje vanjske vibracije u uvjetima jakog ozvučenja.

Sakrij
Vidi više...

DJ gramofon

Vrsta

Ručni gramofon s izravnim pogonom

Brzine DJ gramofona

33 – 1/3, 45 okretaja u minuti (s promjenom od 78 okretaja u minuti)

Početni zakretni moment

0,18 N・m / 1,8 kg・cm

Brzina postizanja nazivnog broja okretaja

0,7 s od mirovanja do 33 1/3 okretaja u minuti

Širenje zvuka i vibriranje

0,025 % W.R.M.S.

Tanjur

Lijevani aluminij
Promjer: 332 mm
Masa: Otprilike 1,8 kg (uključujući kliznu tkaninu i klizni list)

Dio s gramofonskom ručicom

Vrsta

Univerzalna statička ravnoteža

Efektivna duljina

230 mm

Prevjes

15 mm

Kut sile protiv preskakanja

Unutar 2° 32' (na vanjskom utoru ploče od 30 cm)
Unutar 0° 32' (na unutarnjem utoru ploče od 30 cm)

Kut nagiba

22°

Prilagodba visine ručice

0 – 6 mm

Prilagodba pritiska igle

0 – 4 g (izravno očitavanje)

Težina zvučnice

Pribl. 7,6 g

Raspon težine primjenjivog uloška

(bez pomoćnog utega)
5,6 – 12,0 g
14,3 – 20,7 g (uključujući glavu ručke)

Kontakt pokrova zvučnice

4-pinska stezna spojnica od 1,2 mmφ

Priključci

Audioizlaz

PHONO (utičnica s pinovima) x 1, PRIKLJUČAK ZA UZEMLJENJE x 1

Općenito

Napajanje

Izmjenični napon 110 – 240 V, 50/60 Hz

Potrošnja energije

8 W
Otprilike 0,2 W (stanje mirovanja)

Dimenzije (Š x V x D)

453 x 169 x 353 mm

Masa

Pribl. 9,6 kg

Dodatna oprema

Gramofon, protuklizna podloga, protuklizna ploča, pokrov za zaštitu od prašine, adapter za EP ploče, protuuteg, zvučnica, komplet vijaka za uložak, PHONO kabel, PHONO vod uzemljenja, kabel za napajanje izmjeničnom strujom, korisnički priručnik

Sakrij
Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!