Uslovi poslovanja

USLOVI KUPOVINE

Prodajno osoblje Sonus Arta garantuje Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom i fizička ste osoba, možete ga vratiti u roku 15 dana i mi Vam vraćamo novac!

Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik/kupac potvrđuje da je upoznat i saglasan s Opštim uslovima poslovanja i svim ostalim stavkama poslovanja.

Prodavac je kompanija Sonus Art d.o.o, Petra Kočića 125, Banja Luka, BiH, Krajni korisnik je posjetilac ovih stranica, a Kupac je posjetilac stranica koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem kreditne kartice, opšte uplatnice/virmana/internet bankarstva ili pouzećem.

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe In Time, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično, PayPal, otkupnina), ako uplatu ili narudžbu otkupninom zaprimimo do 12 sati.

Sonusart.ba je registrovana domena kompanije Sonus Art d.o.o.

CIJENE I PLAĆANJE

Cijene proizvoda ostat će onakve kako su navedene na našoj internet stranici osim u slučaju očite greške. Iako se trudimo osigurati navođenje točnih cijena na internetskoj stranici, moguće je da dođe do pogreške. Ako uočimo grešku u cijeni bilo kojeg od naručenih proizvoda, o tome ćemo Vas što prije obavijestiti i omogućiti potvrđivanje narudžbe po ispravljenoj cijeni ili njezino otkazivanje. Ako Vas ne uspijemo kontaktirati, smatrat ćemo da je narudžba otkazana i izvršit ćemo Vam povrat punog plaćenog iznosa.

Nismo odgovorni prodati Vam bilo koji proizvod po netočnoj nižoj cijeni (čak i nakon što smo Vam poslali Potvrdu isporuke) ako je greška u cijeni očita i nedvojbena i razumno se mogla prepoznati kao netačna cijena. Cijene navedene na internet stranici uključuju PDV. Kada odaberete sve artikle koje želite kupiti, oni će se dodati u Vašu korpu za kupovinu. Sljedeći korak je obrada narudžbe i izvršavanje plaćanja. U tu svrhu morate slijediti korake postupka kupovine, navodeći ili potvrđujući informacije koje se zatraže u svakom koraku. Takođe, tokom postupka kupovine, a prije plaćanja, možete promijeniti pojedinosti svoje narudžbe.

ODBIJANJE OBRADE NARUDŽBE

Zadržavamo pravo na uklanjanje bilo kojeg proizvoda s ove internet stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja i izmjene bilo kojeg njezinog sadržaja. Iako ćemo uvijek nastojati obraditi sve narudžbe, moguće je da ćemo u vanrednim okolnostima morati odbiti obraditi narudžbu nakon slanja Potvrde narudžbe. Zadržavamo pravo na to u bilo kojem trenutku. Za uklanjanje proizvoda s internet stranice nećemo odgovarati ni Vama ni bilo kojoj trećoj strani, kao ni za uklanjanje ili mijenjanje bilo kojeg njezinog sadržaja ili za neobrađivanje narudžbe nakon slanja Potvrde narudžbe.

 

POVRAT SREDSTAVA

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor s Obrascem za jednostrani raskid ugovora o kupoporodaji sklopljenog na daljinu iz čl. 47. st. 1.,2.,3.,4.,5.,6. i 7. Zakona o zaštiti potrošača, ne navodeći razloge za to u roku od 15 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe, osim ako je riječ o pravnoj osobi, a takođe i ako su predmet ugovora in-ear slušalice koje ne mogu biti vraćene radi higijenskih razloga nakon što su jednom otvorene i isprobane. Također nije moguće vratiti otvorene igle i zvučnice za gramofone radi trošnosti. Bilo koji uređaj kupljen na firmu (pravnu osobu) nije moguće vratiti te za takve uređaje nismo u mogućnosti napraviti povrat.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obligacionim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi, može se obratiti Sonus Art d.o.o. na info broj (+38751893160), odnosno na mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Sonus Arta.

Ukoliko kupac nakon što je isprobao uređaj smatra da je isti neispravan može ga reklamirati osobno u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) ili nam se javiti mailom ( [email protected] ) ili telefonski (+38751893160). Organizovati ćemo prikup uređaja dostavnom tvrtkom In Time na adresi kupca te njegovu dostavu na našu adresu. Ukoliko se nakon kontrole uređaja u ovlaštenom servisu pokaže da je uređaj ispravan tada ćemo naplatiti troškove dostavne službe odnosno umanjiti ćemo iznos povrata za troškove dostave.

Ukoliko je riječ o zamjeni uređaja za neki drugi ili je riječ o povratu jer se kupac predomislio izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam dostavnom tvrtkom po izboru.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakovanju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i garantnim listom.

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod lično u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) (Sonus Art d.o.o, Petra Kočića 125, Banja Luka). Ukoliko je razlog zamjene oštećen ili neispravan uređaj, zamjena ide na trošak Sonus Arta, a ukoliko je riječ o zamjeni uređaja zbog želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište o svom trošku bilo kojom dostavnom službom.

Prodavac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan ukoliko primjeti bilo kakvo oštećenje odmah reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju web prodaje na email [email protected] ili [email protected].

Sve kasnije reklamacije nećemo uvažiti.

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Sonus Art) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Sonus Art) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom).

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovorit ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Sonus Art d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiše kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju Sonus Art se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sonus Arta i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.’) Sonus Art ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem linka s ovog weba. Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA (vrijedi od 1.11.2014.)

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sistem za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Više o sigurnosnim kontrolama i operativnim procedurama online plaćanja pročitajte ovdje.

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice sonusart.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći uputstva u ovoj Obavijesti o kolačićima, kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Informacije o kompaniji:

Sonus Art d.o.o. za trgovinu, proizvodnju i usluge
Petra Kočića 125
78000 Banja Luka

Adresa elektronske pošte:

[email protected]

Info telefon:

+38751893160

Radno vrijeme trgovine (lokacija) je radnim danom (PON-PET) od 10 do 18 sati.

Webshop je otvoren za narudžbe od 0-24, a pitanja vezana uz web kupovinu možete slati na email [email protected]

Kompanija upisana u sudski registar:

Okružni privredni sud u Banjoj Luci / broj / 057-0-Reg-23-001656/ MBS: 57-01-0396-23 / JIB: 4405115470005

UniCredit Bank D.D. Mostar
Broj računa: 3383502273955280

Direktor: Miroslav Vučić

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!