Povrat

Prodajno osoblje Sonus Arta garantuje Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, možete ga vratiti* u roku 15 dana i mi Vam vraćamo novac!

Povrat* se odnosi na kupovinu isključivo putem webshopa!

Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Sonus Art audio video trgovina, Petra Kočića 125, 78000 Banja Luka*

*Povrat uređaja moguće je napraviti putem bilo koje dostavne službe.

POVRAT SREDSTAVA

U skladu sa Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 15 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Rok za povrat od 15 dana od datuma isporuke proizvoda vrijedi samo za proizvode kupljene putem webshopa. Standardni informativni obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obligacionim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 15 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Povrat robe se odnosi na sve artikle osim na in-ear slušalice na koje iz higijenskih razloga kupac ne može ostvariti pravo povrata. Također nije moguće vratiti otvorene igle i zvučnice za gramofone radi trošnosti.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Sonus Art d.o.o. na info broj (+38751893160) ili mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uslovima vraćanja proizvoda od strane Sonus Arta.

Kupac je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakovanju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputstvima za korištenje i garancijskim listom.

Sonus Art d.o.o. utvrđuje uslove povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu usljed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Postotak umanjenja* iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže/dodataka** uz proizvod vraćenog proizvoda:
** dodatcima uz proizvod smatraju se: uputstva za korištenje (pisana ili na mediju), razni kablovi, punjači, i ostali pribor koji dolazi uz proizvod
* postotci umanjenja, ovisno o situaciji mogu biti kumulativni (npr. u slučaju da nedostaje ambalaža i nedostaje bundle/oprema – ukupan postotak umanjenja iznosi 25%)

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod lično u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) ili ga poslati na adresu naše glavne poslovnice (Sonus Art d.o.o, Petra Kočića 125, 78000 Banja Luka). Ukoliko je razlog zamjene oštećeni ili neispravan uređaj, zamjena ide na trošak Sonus Arta, a ukoliko je riječ o zamjeni uređaja zbog želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište o svom trošku.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu u najkraćem mogućem roku javiti pismenim putem na mail [email protected] ili [email protected]


Kupac ima pravo na povrat novca samo u slučaju da kupljena roba ima neki od materijalnih nedostataka navedenih u Zakonu o zaštiti potrošača:

I trgovac (Sonus Art) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Sonus Art) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom). 

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!