Q Acoustics Concept 300

Bookshelf zvučnik

  • vrhunske audio performance u elegantnom kučištu

  • premium dizajnerski stalak koji reducira vibracije

  • visokokvalitetni driveri odvojeni od samog slojevitog kućišta pomažu maksimalnom reduciranju vibracijaNa zalihi
4.300,00KM /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

Q Acoustics je od svog osnivanja 2006. godine izgradio značajnu reputaciju u dizajnu, inženjeringu i proizvodnji inovativnih zvučnika visokih performansi i pristupačne cijene. Ovi faktori prisutni su u izradi novog modela zvučnika – Concept 300.

U Q Acoustics-u ovaj zvučnik u najkraćim crtama opisuju kao „jednostavan, ali nevjerojatno ambiciozan, izgrađen na uspjehu Concept 500 zvučnika pružajući cjenovno prihvatljiviju alternativu, krajnje beskompromisne performanse i stilsku eleganciju.“

Zvučnik je besprijekorno sofisticiran i diskretno se uklapa u svaki dizajn interijera. Nekoliko vanjskih lakiranih slojeva na zvučniku daju visokokvalitetni sjajni finiš u kombinaciji s furnirom od pravog drveta. Izgled kabineta zvučnika dodatno je poboljšan postavljanjem inovativnih pogonskih jedinica. Visokotonac i srednjetonske jedinice pričvršćeni su sa stražnje strane jakim vijcima, zbog čega nema potrebe za vijcima na prednjoj strani zvučnika.

Također, sa stražnje strane zvučnika nalazi se terminalna ploča koja je dizajnirana na način da uklanja neželjene vibracije iz kabineta zvučnika. Inteligentan dizajn kabineta ovog zvučnika također uključuje tehnologiju P2P (point-to-point). Ta tehnologija podržava dijelove kućišta koja je potrebno učvrstiti čime se poboljšava fokus i preciznost zvuka.

Vibracije na višim frekvencijama kabineta zvučnika smanjuju se pomoću Dual Gelcore tehnologije. A uz istaknut dizajn zvučnika, od velike je važnosti kako se sam zvučnik „slaže“ s pripadajućim stalkom. Dizajn novog Tensegrity stalka kao i novi izolacijski sustav ovjesa omogućuju Q Acousticsu da redefinira razinu performansi koje pruža manji model zvučnika.

Tensegrity stalak je zapravo tripod – stativ. Iznimno je stabilan, izrađen od precizno obrađenih šipki od nehrđajućeg čelika i tankih kablova od nehrđajućeg čelika. Rezultat je izuzetno kruta konstrukcija s izrazito niskom površinom i elegantnim izgledom. U Q Acousticsu kažu kako to nije samo postolje za zvučnik, nego sasvim novi koncept podrške za zvučnike.

Čitava masa ovog zvučnika smještena je na četiri opruge novorazvijene integirirane temeljne ploče. Ovaj izolacijski bazni sustav funkcionira na više načina: sprječava da snaga iz zvučnika prodre u Tensegrity postolje te tako utječe na zvuk, sprječava podne vibracije koje mogu probiti iz postolja do zvučnika te osigurava krutu poveznicu između postolja i zvučnika.

Zahvaljujući kombinaciji Tensegrity postolja i izolacijskog ovjesa, performanse Concept 300 zvučnika u potpunosti su pošteđene ikakvih smetnji i unutarnjih ili vanjskih utjecaja.

Srednjetonska jedinica od 165 mm ima vrlo nisku rezonancu zahvaljujući visokokvalitetnom gumenom okruženju. Nalazi se ispred velike 35 mm glasovne zavojnice od staklenih vlakana i jednako značajnog feritnog magneta. Rezultat su performanse srednjetonske jedinice i bas odziv koji su precizni, dinamični i istaknuti.

Iznad njih nalazi se 28 mm visokotonac napravljen od najfinijih niti presvučenih mikrofibrom koji je odvojen od kabineta zvučnika gumenom brtvom. To štiti visokotonac od slanja i primanja neželjenih vibracija i omogućuje postavljanje u blizinu srednjetonske jedinice.

Kombinacija strogog inženjerstva, beskompromisnog industrijskog dizajna i promišljene estetike čini Concept 300 najpotpunije realiziranim Q Acoustics zvučnikom do sada. U kombinaciji s jednako pažljivo dizajniranim Tensegrity postoljem, Concept 300 predstavlja iskorak u dizajnu zvučnika i redefiniranje onoga što je moguće po toj cijeni.

Q Acoustics Concept 300
Sakrij

• Vrsta kućišta: dvosmjerni refleks
• Srednjetonska jedinica: 165 mm
• Visokotonac: 28 mm
• Frekvencijski odziv: 55Hz - 30kHz
• Nominalna impedancija: 6 ohma
• Minimalna impedancija: 4.7 ohma
• Osjetljivost: 84 dB
• Snaga stereo pojačala: 25-200W
• Crossover frekvencija: 2.5 kHz
• Dimenzije: 220 x 355 x 400 mm
• Težina: 14.5 kg (po zvučniku)
• Dimenzije stalka: 492 x 690 x 430 mm
• Težina stalka: 3.9 kg (svaki pojedinačno)

Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!