OLLOaudio SX5 1.0

Naglavne HiFi/DJ slušalice

  • open back

  • referentna klasa

  • dinamičke slušalice za binauralno/imerzivno miksanjeRaspoloživo
978,00KM /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

DIZAJNIRANO I OPTIMIZIRANO

za prevođenje prostornog zvuka između zvučnika i reprodukcije slušalica - binauralni downmix. Njihovo zvučno polje je akustički dizajnirano da pruži neutralnu osnovu za HRTF virtualizaciju prostornih audio formata u binauralnom načinu. Uz punih 360 stupnjeva točno raspoređenih položaja i pokreta, prijevod miksa između zvučnika i slušalica uvijek je na mjestu. Ciljna krivulja za ove slušalice razvijena je  pomoću Dolby Atmos studija i ljudskim A/B testiranjem.

  1. SNIMITE FREKVENCIJSKI ODZIV U CERTIFICIRANOM STUDIJU

Korištenjem Kemar HATS simulatora G.R.A.S-a snimljen je frekvencijski odziv Dolby Atmos certificiranog studija. To je bila osnova za razvoj prototipova koji su zatim korišteni u A/B testiranju na ljudskim subjektima.

  1. A/B TESTIRANJE NA LJUDIMA

Svi mi drugačije percipiramo prostorni zvuk. A/B testiranje s više inženjera za miksanje dalo je dublje razumijevanje onoga što se traži od slušalica, za prevođenje imerzivnog miksa između binauralnog i zvučnika.

  1. STVARANJE NOVE CILJNE KRIVULJE ZA BINAURALNO MIKSANJE U SLUŠALICAMA

Na temelju vlastitog istraživanja i mnoštva članaka u AES knjižnici u OLLOaudio-u izveli su konačnu ciljnu krivulju za impresivne formate i vjerujemo, za budućnost zvuka. Nova ciljana krivulja koristi se kao kompenzacija u svim njihovim objavljenim izvješćima.

USKLAĐENI ZVUČNICI

Zvučnici se usklađuju u laboratoriju u serijama od 100 jedinica pomoću automatiziranog procesa koji je usavršen tijekom posljednjih 5 godina istraživanja. Ovaj proces uključuje analizu frekvencijske domene, koja je potpunija od same SPL analize.

AKUSTIKA

Zvučnik je dizajniran s ekscentričnim i nagnutim položajem unutar stožastog kućišta. Ovaj dizajn pruža optimalnu zvučnu pozornicu za prostorizaciju objekata u binauralnom downmixu pomoću HRTF psihoakustike.

SILIKONSKI KABEL

Kabel je dizajniran s OFC jezgrom koja isporučuje izvorni signal bez harmonijskog ili drugog zvučnog izobličenja. Silikonski završni sloj čini ga manje mikrofonskim od pletenih kabela i lakšim za rukovanje.

PRILAGOĐENI JASTUČIĆI ZA UŠI

Jastučići za uši izravno su odgovorni za impedanciju akustične sprege između slušalica i vaših ušiju i stoga uvelike utječu na frekvencijski odziv. Vanjski sloj je perforiran za glatku reprodukciju niske frekvencije, a podstava od velura pruža kontrolirani otpor protoku i dugotrajnu udobnost.

PODESIVA TRAKA ZA GLAVU

Traka za glavu izrađena je od nehrđajućeg čelika i dizajnirana je da izdrži tešku upotrebu. Ako je potrebno, može se zamijeniti kućnim alatima.

KONTROLA PROTOKA

Uz SATTI-jevu akustičnu mrežicu, otpor protoka zraka između prednje i stražnje strane zvučnika pažljivo se kontrolira kako bi se postigao glatki odziv basa i odvajanje s niskim srednjim tonom. Tehnologija SoundSeal TM to čini držeći rezonancije i refleksije pod kontrolom.

NAPRAVLJENO DA TRAJE

Ove slušalice nisu izrađene od plastike. Traka za glavu izrađena je od nehrđajućeg čelika, drvene čašice su od CNC obrađenog američkog oraha, a stražnje ploče su od aluminija.

Sakrij
Vidi više...

TEHNIČKI PODACI

Referentna klasa, open back, dinamičke slušalice s ravnim frekvencijskim odzivom za binauralno/imerzivno miksanje proizvedene u EU.

ZVUČNIK

Ručno odabrani i lijevo/desno usklađeni pretvarači koji pružaju točnost i razdvajanje instrumenata. (+/-1dB SPL tolerancija, ružičasti šum, raspon 100Hz-10kHz u slobodnom polju*)

50 mm, PET 25u membrana, 2 slojna zavojnica, 50 ohma,

Dinamički neodimijski zvučnik s 108dBSPL @ 0 dBu RMS 1KHz 30ohm izlazom koji im omogućuje rad i s pametnim uređajima.

Zamjenjivi pomoću kućnih alata.

AKUSTIKA

Zamjenjivi jastučići za uši s vanjskim promjerom od 95 mm (3,75 inča), unutarnjim promjerom od 57,5 mm (2,25 inča) i dubinom od 20 mm (0,8 inča), +/-2,55 mm.

Jastučići za uši od hibridne perforirane umjetne kože i velura za kontrolu otpora protoka oko brtve jastučića za uši rezultiraju glatkijim odzivom kroz sve frekvencijske pojase i poboljšanom disperzijom topline.

1kHz @ 85dBSPL sweep THD < 0,074%, Varijacije u frekvencijskom odzivu u pojasu od 20Hz do 20kHz ~12 dB SPL* ružičasti šum.

Izjednačavanje tlaka zraka sprijeda prema natrag kontrolirano Saati otpornikom protoka 3,2 Ohma (²)/1 cm²

Ekscentrični i kutni zvučnik u koničnom kućištu za zračenje s optimalnom zvučnom pozornicom za spacijalizaciju objekata u binauralnom rendereru

Frekvencijski odziv podešen za prevođenje impresivne mješavine između binauralnog i zvučnika

TRAKA ZA GLAVU

Remen od umjetne kože

Postavljena sila stezanja za ciljani frekvencijski odziv na industrijskom standardu bitragionalnog promjera od 14,3 cm (KEMAR)

Opružni nehrđajući čelik s praškastim premazom

Rotacija slušalica za 360 stupnjeva s klizačima za podešavanje veličine glave

Remen i čelična traka za glavu mogu se zamijeniti kućnim alatima

KABEL

Odvojivi pleteni silikonski kabel koji koristi OFC jezgru za minimalno izobličenje signala.

Bojom označene L i R utičnice (lijevo je crno)

Mehanika za zaključavanje kuglice na ugrađenom 2,5 mm utikaču

Navojni adapter od 3,5 mm do 6,3 mm priključaka (1/8 do 1/4 inča)

Sakrij
Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Ni povezanih objav v spletnem dnevniku.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!