Dynaudio Focus 10

Aktivni bežični zvučnik

  • 2 x 280 Watta (Wooferi), 2 x 110 Watta (Tweeter)

  • Bluetooth, Spotify Connect, Apple AirPlay 2, Roon, Chromecast

  • digitalni i analogni ulazi, izlaz za subwooferRaspoloživo
5.000,00KM /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

Focus 10 je više nego samo aktivni zvučnik. To je kompletan glazbeni sustav, od vrha do dna prepun tehnologije koji je Dynaudio doveo do legendarnog statusa – u kombinaciji s najsuvremenijim bežičnim značajkama koje su mogli zamisliti. A mislili su na mnogo toga.

Streaming je postavljeno naprijed i u sredini. Uz Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon, Bluetooth i mogućnosti lokalne mreže, Focus 10 može reproducirati doslovno sve što je pohranjeno u digitalnom obliku, s bilo kojeg mjesta s kojeg možete pristupiti – online ili na umreženom tvrdom disku kod kuće. Stotine milijuna pjesama, svima dostupnih dodirom prsta na vašem telefonu ili tabletu.

Zahvaljujući svojoj ugrađenoj WiSA tehnologiji, zvučnici će se također bežično povezati s kompatibilnim TV-om ili USB ključem – uklanjajući potrebu za glomaznom elektronikom kućnog kina i oslobađajući prostor za opremu za nešto što nije još jedan crni pravokutnik .

A ljepota je u tome što je sve tako jednostavno. Minimalno vrijeme postavljanja, samo dva kabela za zidne utičnice i elegantna, intuitivna aplikacija za prilagodbu, postavljanje unaprijed postavljenih postavki i više. Prijelaz od otpakiranja do slušanja pravog audiofilskog zvuka nikada nije bio tako brz ili jednostavan.

Novi način slušanja

'Aktivno' ne znači jedno pojačalo po zvučniku. To znači jedno pojačalo po driveru. Za Focus 10 to znači po dva. Zašto pojačalo za svaki pojedinačni visokotonac i srednje/bas jedinicu? Jer to nam daje veću kontrolu nad njihovom izvedbom. A to znači da svaki driver zvuči najbolje što može, bez kompromisa.

Sve je pod kontrolom sofisticirane DSP (digitalne obrade signala) tehnologije. U Dynaudiju su iskoristili sve lekcije koje su naučili stvarajući svoje nagrađivane Focus XD, Xeo, LYD i Core asortimane i proizveli sustav koji je učinkovit koliko i jednostavan za korištenje. Recite zvučnicima gdje se nalaze u vašoj sobi (uz zid, u kutu ili u slobodnom prostoru) odabirom odgovarajuće opcije u aplikaciji Dynaudio i oni će optimizirati svoju izvedbu za tu poziciju. Ako želite dublje zaroniti u kalibraciju, tu je dodatna Dirac Live tehnologija za potpuno prilagođene rezultate.

Čak je i magnetska rešetka pametna. Focus 10 ima posebne postavke EQ-a kada se koristi ili ne (znat ćete da radi svoje kada vidite da svjetlo nakratko svijetli plavo).

Tu je i snaga koja ide uz mozak. S ukupno 390 W pojačala klase D Pascal ispod haube u svakom zvučniku (110 W za visokotonac i 280 W za niskotonac), Focus 10 je pripremljen i spreman ispuniti čak i prostoriju srednje veličine zvukom visoke kvalitete. Zapravo, rekli bismo da imaju više snage nego što zvučnik njihove veličine ima pravo.

Postoji čak i automatski sustav za zaštitu od kvara koji osigurava da se zvučnici ne oštećuju kada se okrenete na razine koje smetaju susjedima: prilagođeni klizni visokopropusni filtar smanjuje odstupanje niskotonca kako glasnoća raste. Pametno.

Klasični Dynaudio driveri

Sami driveri jednako su impresivni kao i tehnologija koja ih hrani

Gore je visokotonac s mekom kupolom od 28 mm Cerotar. Koristi tehnike i materijale razvijene tijekom stvaranja hvaljenih linija Confidence, Special Forty i Core – uključujući Hexis unutarnju kupolu (koja se nalazi odmah ispod dijafragme i poboljšava protok zraka iza površine za sviranje kako bi se ujednačio frekvencijski odziv i smanjile neželjene rezonancije). Optimizirani magnetski sustav koristi stroncij karbonat Ferrite+ keramički dizajn za povećanje osjetljivosti visokotonca – što donosi nevjerojatne detalje i sladak, prirodan odziv visokih tonova. To znači iznimno nisku razinu umora slušatelja... što znači da možete slušati dulje. A to je uvijek dobra stvar.

Esotec+ srednje/bas drajver od 14 cm je najbolji koji su u Dynaudiju ikada napravili u kućištu ove veličine. Stvorili su ga koristeći iskustvo stečeno tijekom razvoja nove serije Contour – tako da je malo reći da ima pedigre. Njegov novi surround i poboljšani magnetski sustav stvaraju produljenu duljinu dometa, što proširuje frekvencijski odziv na nižim frekvencijama dok se zadržava na svojim zvjezdanim performansama srednjeg tona. A budući da je kutija zatvorena, uspjeli su proširiti tu niskofrekventnu izvedbu do dubine lepršanja hlača.

Izgled koji obećava

Focus 10 ne bi bio Dynaudio zvučnik da ne izgleda nevjerojatno. Dostupan je u četiri prekrasne završne obrade – Blond Wood, Walnut Wood, Black High Gloss i White High Gloss – od kojih je svaka razvijena da nadopuni životne prostore u stvarnom svijetu.

 

Sakrij

Analogni ulazi (primarni zvučnik): 2x RCA

Digitalni ulazi (primarni zvučnik): 1x Toslink, 1x RCA

Izlazi (primarni zvučnik): 1x RCA (za vezu između zvučnika)

  1x Sub RCA, 1x Trigger

Digitalni ulazi (klijentski zvučnik): 1x RCA (za vezu između zvučnika)

Bežična veza između zvučnika: WiSA (do 24-bit/96kHz)

Mreža: Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth

Frekvencijski odziv (±3dB @ 85dB): 43Hz-22kHz

Frekvencijski odziv (-6dB dinamički): 22Hz-36kHz

Princip kutije: zatvorena

Crossover: 2-smjerni DSP

Frekvencije skretnice: 2.2kHz

Woofer: 14 cm MSP

Srednjetonski: -

Visokotonac: 28 mm meka kupola

Snaga pojačala: 280W (woofer)

  110W (visokotonac)

Ulazna izmjenična struja: 100-240V 50/60Hz

Potrošnja energije u stanju mirovanja: < 0,5 W

Maksimalna potrošnja energije: 280W

Težina: 7,5 kg / 16,5 lb

Dimenzije (Š x V x D): 180 x 315 x 261 mm

Dimenzije s nogama/rešetkom (Š x V x D): 180 x 315 x 276 mm

Završna obrada: High Gloss Black; High Gloss White; Walnut Wood; Blonde Wood

Rešetka: crna magnetska pametna rešetka plus automatski senzorski EQ

Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Ni povezanih objav v spletnem dnevniku.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!