Subwoofer – početak i kraj vašeg zvučnog iskustva

Subwooferi
Subwoofer – Početak I Kraj Vašeg Zvučnog Iskustva

Dobar bas početak je i kraj vašeg zvučnog iskustva, a dobar subwoofer omogućuje vam sjajna koncertna ili kino iskustva u vaša četiri zida.

ZARONIMO U DUBINU SVIJETA SUBWOOFERA – DOPUSTITE DA VAM POMOGNEMO PRONAĆI PRAVI MODEL.

Zamislite da sjedite na kauču ispred televizora i gledate film u kojem snažna eksplozija iznenada uzrokuje rušenje zgrade ispred vas. Čujete buku na TV-u, ali nije ni blizu tako impresivna kao u kinu, zar ne? Ili slušate glazbu i mislite da ne zvuči tako uzbudljivo kao koncert uživo neki dan. Ukratko: potreban vam je subwoofer! 

Subwoofer vam omogućuje da osjetite sve zvučne vibracije po cijelom tijelu. Kao na ozbiljnom koncertu gdje vas bas pogodi pravo u trbuh i zalepršaju vam nogavice. Ali, subwoofer ne znači samo što je moguće niže i glasnije tonove. Subwoofer može uvelike poboljšati vaš cijeli zvučni sustav, bilo da slušate glazbu, gledate filmove ili igrate igrice. Dugujete sebi iskusiti ovaj zvuk! 

ŠTO JE TOČNO SUBWOOFER?

Ukratko, subwoofer je zvučnik koji reproducira samo najniže tonove u zvuku. Ima vlastito ugrađeno pojačalo, tako da ga vaš sustav ne mora napajati velikom količinom Watta. Subwoofer koristite sa svojim postojećim stereo ili surround zvučnicima, a on daje debeli bas koji vas tjera da vičete: BOOM!

Subwoofer se može postaviti gotovo bilo gdje, na primjer u kutu ili ispod sofe.

Subwoofer ne zauzima puno prostora, može se postaviti gotovo bilo gdje u dnevnoj sobi - primjerice u kutu ili ispod sofe - a možete ga koristiti i s bookshelf ili samostojećim zvučnicima. Neophodan je za surround zvuk, jer bas ima vlastiti audio zapis koji se prenosi izravno na subwoofer. Dobar subwoofer osigurava bogat bas koji se može osjetiti cijelim tijelom, baš kao u kinu. Svidjet će vam se! 

PREDNOSTI SUBWOOFERA

Pruža realističan bas koji se može osjetiti cijelim tijelom

Značajno poboljšava doživljaj zvuka za glazbu, filmski zvuk i igranje videoigara

Može se kombinirati s malim i velikim zvučnicima

Ne zauzima puno prostora

Može se postaviti neupadljivo, npr. u kutu ili ispod sofe

Može rasteretiti vaš sustav i osigurati čist zvuk

Može se povezati i bežično

KOJI SUBWOOFER IZABRATI?

Nisu svi subwooferi isti, a ako jasno odredite svoje potrebe, lakše ćete odabrati pravi model. Evo nekih stvari koje biste trebali razmotriti prije nego što odlučite:

Film ili glazba?

Želite li subwoofer za glazbu, film, igranje videoigara ili za sva tri područja upotrebe? Za filmove i gaming, eksplozivan i fizički zvuk je izvrstan, dok brz i "čvrst" zvuk daje precizniju zvučnu kulisu za glazbu.

Velika ili mala soba?

U velikoj prostoriji, veći subwoofer ili čak dva subwoofera mogu pružiti najbolji zvučni doživljaj, dok kompaktni model može biti najbolje rješenje za manju sobu.

Dizajn

Mnogi proizvođači zvučnika nude subwoofere koji dizajnom i izradom odgovaraju njihovim drugim zvučnicima. Ovo vrijedi razmotriti ako želite svoj sustav učiniti što elegantnijim.

Budžet

Zvučnici i subwooferi moraju odgovarati veličini i kvaliteti ako želite najbolji zvuk za svoj novac. Kompaktan, pristupačan subwoofer dobro funkcionira u „budget sistemu“, dok snažni modeli mogu udahnuti novi život čak i velikim, visokokvalitetnim podnim zvučnicima. 

MINI SUSTAVI S BASOM

Volite li bogat bas, ali ne volite velike samostojeće zvučnike? Onda je subwoofer vaš najbolji prijatelj. Vodi računa o niskim tonovima, tako da se možete snaći s vrlo malim zvučnicima za srednje i visoke tonove. Budući da ljudsko uho ne može odrediti odakle dolaze duboki basovi, subwoofer možete postaviti gotovo bilo gdje, npr. neupadljivo u kutu ili ispod sofe ako tamo ima mjesta.

Takav "satelit/subwoofer" sustav je zaista elegantan kompromis koji vam daje odličan zvuk i za glazbu i za kućno kino. Postoji mnogo opcija i uz pravu postavku - o tome vam možemo puno reći u poslovnici Sonus Arta - zvuk može biti jednako dobar kao kod mnogih tradicionalnih HiFi sustava s velikim podnim zvučnicima.

Povezani Proizvodi

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!