Denon Home: zašto biste trebali razmisliti o stereo uparivanju

Svi postovi
Denon Home: Zašto Biste Trebali Razmisliti O Stereo Uparivanju

Bežični zvučnici izrađeni su prvenstveno za samostalno korištenje, rijetko za skupno čak i onda kad su „razbacani“ po kući u multiroom sustavu. Denon Home zvučnici stručno su podešeni kako bi pružili najbolje iz jednog kompaktnog kabineta zvučnika.

Iako slušanje glazbe s jednog zvučnika predstavlja nevjerojatno ugodno iskustvo (pogotovo s Denonovog tria bežičnih Home zvučnika), jeste li znali da također omogućuju da svoju omiljenu glazbu slušate u pravom stereofonskom načinu slušanja? Ako posjedujete dva odgovarajuća modela zvučnika Denon Home (primjerice Denon Home 150), možete ih jednostavno spojiti u tandemu kako bi pružili impresivan i širok stereo zvuk, iskorištavajući svoj puni potencijal.

Slušajte glazbu u punom „stereo sjaju“

Moderan stereo zvuk, prisutan od 1930-ih reproduciraju dva neovisna zvučnika smještena lijevo i desno iz položaja za slušanje – baš poput tradicionalne žičane kućne hi-fi postavke. U osnovi stvara iluziju višesmjerne zvučne perspektive, pa je moguće čuti glazbu točno onako kako ju je autor zamislio. Postoji velik broj pjesama poput primjerice „Welcome to the Machine“ od Pink Floyda koje su producirane i zamišljene za snažan stereo zvuk pa je iskustvo slušanja bez takvog zvuka potpuno drugačije. heos-250 Višenamjenski zvučnik obično ne može pružiti sofisticirani stereofonski zvuk, jer iako postoje lijevi i desni kanal, preblizu su jedan drugome za istinsku stereo reprodukciju. Iz tog razloga su vrsni akustični stručnjaci u Denonu konstruirali Denon Home asortiman za bežično stereo uparivanje, kombinirajući najbolje od bežičnog i stereo svijeta: prave hifi stereo i bežične mogućnosti pametnih zvučnika, bez obzira posjedujete li Denon Home 150, 250 ili 350 model.

Stvaranje stereo para

Ako posjedujete dva odgovarajuća Denon Home zvučnika, kako ih upariti za uživanje u stereo zvuku? Ne može biti jednostavnije: uz pomoć HEOS aplikacije. Jednom kada se odgovarajući par zvučnika grupira, može se spremiti kao stereo par, gdje jedan zvučnik emitira lijevi audio kanal, a drugi zvučnik desni audio kanal. Upareni zvučnici tada će se pojaviti na Popisu prostorija kao „jedna prostorija“ (s dva zvučnika koji reproduciraju glazbu). Prvo otvorite HEOS aplikaciju. 1. Pritisnite karticu „Prostorije“ 2. Stvorite grupu koja sadrži SAMO dva odgovarajuća zvučnika. Učinite to tako da pritisnete i držite prst na zvučniku koji ne reproducira glazbu. Povucite ga u prostoriju u kojoj se reproducira glazba (označena crveno) i podignite prst. 3. Pritisnite ikonu Olovka kako biste ušli u način Uređivanja. 4. Odaberite Grupu od dva odgovarajuća zvučnika kako biste uredili Grupu. denon-home-uparivanje-1 5. Odaberite Stereo uparivanje kako biste uparili dva zvučnika. 6. Odaberite strelicu Natrag za povratak na Popis prostori 7. Pritisnite kvačicu da izađete iz Načina uređivanja – grupa od dva odgovarajuća zvučnika sada će se pojaviti kao jedna prostorija. Naziv stereo uparene prostorije možete promijeniti u bilo kojem trenutku. denon-home-uparivanje-2

Iskoristite najbolje od svog novog stereo uparivanja

Slijedite ovih 7 jednostavnih koraka i vaša kombinacija Denon Home zvučnika će u tren oka reproducirati vašu omiljenu glazbu u stereo načinu. Prava prednost stereo uparivanja pomoću bežične veze je ta što se zvučnici mogu lako postaviti kako bi se postigao optimalan zvuk s vaše pozicije slušanja – možete ih pomicati sve dok ne pronađete idealno (zvučno) mjesto. Svestranosti Home serije zvučnika doprinosi i mogućnost bežičnog povezivanja DSW-1H subwoofera u slučaju da tražite izuzetno niski zvučnik, pogotovo kada koristite par kompaktnih zvučnika Denon Home 150. Kvota baseva u cijeloj seriji prikladna je za većinu situacija, ali dodavanje namjenskog subwoofera bit će dobrodošlo u većim prostorijama kao i za sve ljubitelje snažnijeg basa u glazbi. denon-home-uparivanje-4 Također je važno napomenuti da će zbog tehničkih razloga Apple AirPlay biti onemogućen u stereo konfiguraciji, ali se priprema podrška za ovu opciju streaminga. Postizanje stereo zvuka iz vaših Denon Home zvučnika pomoću samo nekoliko podešavanja u HEOS aplikaciji nije cijela priča: ispod poklopca zvučnika skriva se puno tehnologije koja doprinosi dobivanju stereo zvuka. Za razliku od tradicionalne kabelske hi-fi postavke, gdje oba zvučnika istodobno primaju informacije o glazbi, bežični sustavi se moraju nositi s odgođenim prijenosom audio podataka putem bežične veze što predstavlja kritični problem koji se treba riješiti za uživanje u savršenom stereofonskom zvuku. Audio inženjeri u Denonu pametno su razvili HEOS tehnologiju kako bi osigurali audiofilsku sinkronizaciju i na lijevom i na desnom zvučniku. Rezultat je stabilna zvučna pozornica i savršena stereo slika. Isprobajte i uvjerite se sami! [gallery size="full" ids="13743,13744,13745"] denon.com
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!