Astell&Kern predstavio novo Bluetooth pojačalo/DAC

Svi postovi
Astell&Kern Predstavio Novo Bluetooth Pojačalo/Dac

AK HB1 USB/Bluetooth DAC/pojačalo

AK HB1 je prijenosni Bluetooth DAC/AMP koji vam omogućuje da bez napora iskusite visokokvalitetni audio i Hi-Fi streaming usluge s najboljim performansama, a sve to bez gnjavaže s kabelima.

Uparite svoj mobilni uređaj s AK HB1 putem Bluetootha i doživite besprijekoran, bežični Hi-Fi zvuk preko raznih IEM-ova i slušalica, u kompaktnom, laganom dizajnu sa snažnim ugrađenim pojačalom.

AK HB1 opremljen je Qualcomm CSR8675 Bluetooth chipsetom, koji podržava prijenos audio izvora visoke rezolucije, osiguravajući stabilnu bežičnu vezu. S podrškom za najpopularnije Bluetooth kodeke uključujući 24-bitni LDAC™ i aptX™ HD, AK HB1 jamči glatku bežičnu reprodukciju streamanja zvuka visoke rezolucije s pametnih telefona i računala. Podrška za AAC i SBC kodek također je uključena radi kompatibilnosti s bilo kojim Bluetooth uređajem.

Bluetooth multi-point mogućnost omogućuje povezivanje AK HB1 s do dva uređaja istovremeno. Ova vam značajka omogućuje jednostavno prebacivanje veza između različitih mobilnih uređaja, omogućujući scenarije poput uživanja u glazbi s tableta ili računala dok istovremeno primate obavijesti i pozive na svom pametnom telefonu.

AK HB1 nadilazi jednostavnu Bluetooth reprodukciju, isporučujući puni zvuk visoke razlučivosti putem USB DAC veze na računala, pametne telefone, tablete i još mnogo toga. Podržavajući izvorni DSD256 i 32 bit/384 kHz reprodukciju, AK HB1 osigurava kompatibilnost sa širokim spektrom visokokvalitetnih audio izvora, pružajući Astell&Kernovu vrhunsku kvalitetu zvuka s bilo kojim uređajem.

Osim toga, opremljen funkcijom renderiranja koja podržava MQA 8X, AK HB1 omogućuje reprodukciju MQA bez potrebe za vanjskim DAC-ovima ili uređajima za reprodukciju. Jednostavnim povezivanjem AK HB1 putem kabela s kompatibilnim uređajima, koji podržavaju MQA odvijanje, možete uživati u reprodukciji MQA zvuka putem mrežnih aplikacija i streaming servisa s bilo kojeg mjesta.

AK HB1 uključuje ESS-ov ES9281AC PRO DAC za iznimnu kontrolu buke i neusporedivu izvedbu Hi-Fi zvuka ultra-visoke kvalitete u kombinaciji s ekskluzivnim AMP sklopom koji je dizajnirao Astell&Kern koji zamjenjuje standardne ugrađene DAC AMP-ove koji se nalaze u konkurentskim proizvodima. Ovaj sklop AMP-a omogućuje izlaz od 4 Vrms-a (uravnotežena veza) i mogućnosti dvostrukog povezivanja — 3,5 mm neuravnoteženog i 4,4 mm uravnoteženog, što omogućuje kompatibilnost sa širokim rasponom IEM-ova i slušalica. Namjenski kotačić za glasnoću omogućuje korisnicima podešavanje glasnoće reprodukcije s AK HB1.

Astell&Kern je koristio mikrootpornike i dijelove kondenzatora kako bi postigao mali faktor veličine 33 x 68,4 x 16,5 mm bez ugrožavanja performansi. Pažljivo odabrani ultra-mali kondenzatori od tantala, koji se koriste u proizvodima AK playera za stvaranje stabilnog sustava i audio performansi kontroliranjem fluktuacija snage, također se koriste u AK HB1 za stvaranje optimalnog dizajna audio kruga. Izlaz i audio performanse poboljšani su Astell&Kernovom jedinstvenom tehnologijom upravljanja napajanjem kako bi se smanjila trenutna potrošnja povezanog uređaja.

Dodatne značajke AK HB1 uključuju:

Jednostavan i praktičan USB Plug & Play

AK HB1 pojednostavljuje prijelaz između Bluetooth i USB kabelskih veza podržavajući USB Plug & Play funkciju. Povežite AK HB1 sa svojim računalom ili pametnim telefonom pomoću USB kabela kako biste uživali u zvuku visoke rezolucije dok istovremeno kontrolirate razne postavke i značajke putem aplikacije na svom pametnom telefonu povezanom s Bluetoothom. S omogućenim BT Priority Modeom, AK HB1 neprimjetno se prebacuje u Bluetooth mod, kad god se primi Bluetooth signal tijekom korištenja USB DAC funkcije.

UAC 1.0 & 2.0 podrška za gaming

Dok moderni pametni telefoni, tableti i računala podržavaju UAC 2.0 veze, mnogi uređaji za gaming još uvijek podržavaju isključivo UAC 1.0 veze. AK HB1 osigurava kompatibilnost podržavajući i UAC 2.0 i UAC 1.0 veze za iskustvo zvuka kvalitete na više platformi.

Sada možete povezati AK HB1 sa svojim uređajem za gaming kao što je PlayStation® 5 ili Nintendo Switch™ kako biste uživali u niskoj latenciji i poboljšanom zvuku audiofilske kvalitete za impresivno iskustvo gaminga.

Način rada za automobile (Car Mode)

Aktivirajte namjenski način rada za automobile (Car Mode) na AK HB1 kako biste uživali u istom visokokvalitetnom, audiofilskom DAC/AMP zvuku u svom automobilu.  Jednostavno spojite AK HB1 na AUX priključak vašeg vozila i njegovo napajanje se automatski uključuje/isključuje ovisno o paljenju vašeg vozila, omogućujući vam da uživate u zvuku s uparenih uređaja.

Kristalno čisti glasovni pozivi s ugrađenim mikrofonima

AK HB1 osigurava kristalno jasnu kvalitetu i stabilnost glasa zahvaljujući Knowlesovoj visokokvalitetnoj tehnologiji MEMS mikrofona i Qualcommovom cVc Generation 8.0 pozivnom rješenju s tehnologijom Clear Voice Capture, koja potiskuje okolnu buku dok primatelju isporučuje čiste vokale. AK HB1 također uključuje 4-polni in-line MIC, koji omogućuje glasovne pozive putem žičnih slušalica. S AK HB1 možete doživjeti poboljšanu kvalitetu poziva uz izniman Hi-Fi zvuk.

Pametni sustav punjenja

Astell&Kernov AK HB1 automatski prepoznaje koja je vrsta uređaja povezana putem USB kabela i pojednostavljuje proces punjenja bez potrebe za dodatnim podešavanjem postavki. Način punjenja također se može uključiti/isključiti kako bi se omogućila istodobna reprodukcija i punjenje uređaja, čime se sprječava pražnjenje baterije tijekom reprodukcije.

Dvostruki kabel

Kako bi se osigurala optimalna upotrebljivost na Android i iOS uređajima bez potrebe za dodatnim adapterima, AK HB1 uključuje izmjenjive kabele koji podržavaju USB Type-C i Lightning veze.

AK HB1 ima dvostruki oklopljeni kabel za smanjenje buke i isporuku živopisnijeg, originalnijeg zvuka. Žica s bakrenom jezgrom presvučena je kositrom kako bi se spriječila korozija i ojačala vlačna sila za povećanu izdržljivost.

Osim toga, cijeli je kabel omotan aluminijskom folijom za blokiranje buke s dodatnim slojem zaštite oko kabela za napajanje kako bi se dodatno smanjila buka, najveći problem u zvuku, zatim je bakrena žica obložena kositrom utkana kako bi se minimalizirale smetnje buke u zvuku .

Završen platnom od tkanine na vrhu PTE plašta, kabel ima povećanu izdržljivost i upotrebljivost sa savršenom estetskom privlačnošću.

Aplikacija za upravljanje uređajem

Prateća aplikacija AK Control, dostupna za iOS i Android uređaje, omogućuje korisnicima prilagodbu postavki za AK HB1.

AK HB1 utjelovljuje Astell&Kernovu filozofiju dizajna inspiriranu arhitektonskim remek-djelom "Crkva svjetla" Tadao Andoa, poznatog po međusobnoj igri svjetla i sjene.

Utjelovljujući suštinu robusnosti i jednostavnosti, poput betona, uređaj prikazuje elegantan oblik koji pametno integrira gumbe i priključke za slušalice unutar otvora između prednjeg i stražnjeg kućišta. Upotreba srebrne boje između prednje i stražnje površine stvara iluziju svjetlosti koja graciozno teče između dvije fasade.

Intuitivno dizajniran s udobnim rukohvatom, veličina i položaj kotačića osiguravaju kontrolu glasnoće bez napora. Kotač ima kombinaciju aluminijskih i gumenih materijala za poboljšano prianjanje i točnost, osiguravajući jednostavnu i preciznu kontrolu.

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!